Bérkalkulátor 2013

Nettó bér 2013

fizetési felmérés

Tegnapelőtti névnap 10-25 : Salamon
Tegnapi névnap 10-26 : Blanka, Bianka
Mai névnap 10-27 : Dömötör
Holnapi névnap 10-28 : Szabina
Holnaputáni névnap 10-29 : Simon, Szimonetta

Gyermekágyi segély 2012 kalkulátor

E-mail


Gyermekágyi segély 2012 kalkulátorA terhességi-gyermekágyi segélyre a kismamák már a terhesség ideje alatt jogosultak. A Gyermekágyi segély 2012 kalkulátor megmutatja, hogy milyen feltételeknek kell teljesülni az igényléshez.

Már a szülési szabadság ideje alatt jár a támogatás ,de legkorábban a szülés várható idejét megelőző 28. naptól vehető igénybe, a folyósítás megkezdésétől összesen 168 napon át, abban az esetben is, ha a baba nem a kiírt időpontban érkezik-e.
A gyermekágyi segély igényléséhez szükséges dokumentumok:


– A szülést igazoló kórházi zárójelentés.
– A gyermek  születési anyakönyvi kivonatának eredeti példánya
– Az igénylő és a gyermek TAJ- kártyája.
– Ha a szülés napjánál korábban történik az igénybejelentés, csatolni kell a Terhes gondozási könyvet.
– Az anya részéről személyigazolvány és lakcímkártya, valamint adóazonosító kártya.
– Örökbefogadó szülő esetén a gyámhatósági határozatot, és az örökbefogadási szándékról szóló igazolást
– Amennyiben az anyának a szülést megelőző két éven belül több foglalkoztatónál is volt biztosítási jogviszonya akkor csatolni kell az Igazolvány a biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátásokról és a Jövedelemigazolás egészségbiztosítási ellátás megállapításához nyomtatványokat
– Ha a munkáltatónál nem működik saját kifizetőhely, csatolni kell a munkáltató által kitöltött  Foglalkoztatói igazolás gyermekgondozási díj megállapításához nyomtatványt.

A szülés várható időpontját megelőző két évben összesen minimum 365 napbiztosított időszaknak meg kell lennie, a szülés időpontja a biztosítás időtartama alá kell essen, de az annak megszűnését követő 42 napon belül még jár az ellátás.

A segély az átlagjövedelem 70%-a, de ezt bizonyos esetekben maximalizálhatják. Alapja az adott időszakban elért havi jövedelemnek az az összege, amely után az anya biztosítottként egészségbiztosítási járulék fizetésére volt kötelezett. A táppénzszabályok vonatkoznak a gyermekágyi segély összegére is, e szerint kerül megállapításra. A Gyermekágyi segély 2012 kalkulátor a bevitt adatok alapján kiszámolja Önnek, mekkora összegű támogatás várható.
Aki a szülés előtti és alatti időben munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban áll, a gyermekágyi segély iránti igényét munkáltatója felé kell jeleznie, akkor is, ha az adott cégnél nem működik társadalombiztosítási kifizetőhely. Aki ebben az időszakban álláskeresési támogatásban részesül, az a lakhelye szerinti Egészségbiztosítási Pénztárnál nyújthatja a támogatás iránti igényét.

A Bérkalkulátor portál oldalán a Gyermekágyi segély 2012 kalkulátor használatával gyorsan, egyszerűen online kiszámíthatja mekkora összegű ellátásra számíthat 2012-ben és megismerheti a feltételeket is, még a baba érkezése előtt

 

Hozzászólások  

 
0 #1 magnapress 2014-08-15 08:47
Artiϲle writing іs also ɑ fun, if yoս be acqսainted with then yοu can write if not it is cоmplex to write.
Idézés
 

Hozzászólás


Biztonsági kód
Frissítés

You are here: