Bérkalkulátor 2013

Nettó bér 2013

fizetési felmérés

Tegnapelőtti névnap 10-22 : Orsolya
Tegnapi névnap 10-23 : Előd
Mai névnap 10-24 : Gyöngyi
Holnapi névnap 10-25 : Salamon
Holnaputáni névnap 10-26 : Blanka, Bianka

Üdülési csekk igénylése 2012

E-mail


Üdülési csekk igénylése 2012Üdülési csekk igénylése 2012: A kormány, a gazdaságpolitikájának kialakítása alatt rengeteg új törvényt alkotott, számos reformot igyekszik végrehajtani. Ebbe a körbe tartozik az adórendszer átalakítása, az új adótörvény is. Az adótörvényen belül a személyi jövedelemadó és a szorosan hozzá kapcsolódó béren kívüli juttatás változása mondható jelentősnek.

Az új törvény tehát részletesen kitér a béren kívüli juttatások rendszerére, és ezen belül is az üdülési csekk alkalmazására, valamint az üdülési csak igénylése 2012 évben követelményeire.

A törvény alapján béren kívüli juttatásnak minősül - ha a munkáltató - a munkavállalónak személyére és közeli hozzátartozói személyére tekintettel:
- üdülési csekk/csekkek formájában juttatott jövedelemből - több juttatótól származóan együttvéve - vagy
- a munkáltató tulajdonában, vagyonkezelésében lévő üdülőben nyújtott üdülési szolgáltatás révén juttatott jövedelemből az adóévben személyenként a minimálbér összegét meg nem haladó rész.

Az üdülési csekk a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvánnyal illetve annak háttérintézményeként működő Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft.-vel szerződésben levő több mint 12000 szolgáltatónál használható fel. Az üdülési csekk igénylése 2012 évben lehetséges lesz a munkáltatón keresztül, valamint az alapítvány támogatási keretein belül amennyiben azt az alapítvány pénzügyi helyzete lehetővé teszi.


 

Hozzászólások  

 
+2 #48 Eichkern Ferencné 2013-02-13 10:10
Érdeklődni szeretnék, hogy nyugdíjasok hol,és hogy igényelhetnek üdülési csekket. 2011-ben próbáltam kérni, de még akkor azt mondták, hogy nem indították el, majd értesítenek. Tavaly már nem nem is tudtam hozzáférni,bár igérték, hogy értesítenek, de sajnos nem kaptunk semm i jelzést. Várom a válaszukat. Azt is kérdezném , hogy mennyi az a maximum nyugíj , ameddig még lehet kérni. Másik kérésem, hogy az unokám 19 éves lesz, de még középiskolás, és ő részére kérhetnek e a szülők üdülés csekket. Várom szives válaszukat.Köszönettel Eichkern Ferencné
Idézés
 
 
0 #47 Sütő Imre 2012-04-01 13:13
Az Üdülési csekk nyugdíjasoknak 2012. januártól tehát nem adható, de az év elejétől a béren kívüli juttatások keretein belül az Üdülési csekket kiváltja a Széchenyi Pihenőkártya szálláshely alszámlája. E juttatással adhatnak a munkáltatók szálláshelyhez, belföldi utazáshoz, vendéglátáshoz és szabadidő eltöltéséhez kapcsolódó hozzájárulást dolgozóik – és azok közvetlen hozzátartozói – részére. Más néven, de ugyanazzal a céllal lesz jelen tehát az Üdülési csekk 2012. évben, a bankkártyához hasonló működési elvű elektronikus utalvány formájában. A Széchenyi Pihenőkártyával a munkavállalók egész családjuk, közvetlen hozzátartozóik, nyugdíjas rokonaik üdülését, pihenését is finanszírozhatj ák és amennyiben a SZÉP kártya mindhárom alszámlája a munkáltató részéről feltöltésre kerül, akkor a kapcsolódó vendéglátásra, rekreációra, szabadidő eltöltésére vonatkozó költségek is fedezhetők a kártyával.
Idézés
 
 
+2 #46 Sztranyák Elekné 2012-04-01 12:11
Mikor lehet már végre megtudni, hogy a nyugdíjas oknak adható Ú.n. Szép Kártyák a pályázaton megnyertük-e, vagy sem.
Jó lenne, ha valaki végre válaszolna is a kérdésekre.
Köszönöm, és üdvözlet.
Idézés
 
 
+1 #45 Clara Zetkin 2012-03-28 12:28
Ez az egész egy nagy kamu, az ajánlott (T. Katica) link egy nem lézető, amúgy vírusos oldalra mutat. Hülyítik az embereket csak, semmiféle üdülési csekk nincs, ez a kormány akkor is hazudik, ha kérdez.
Idézés
 
 
-2 #44 Laci 2012-03-13 19:36
Hol igényelhetek üdülésicsekket? 19 éves vagyok, és tanuló.
Idézés
 
 
+3 #43 Sólyom Istvánné 2012-03-13 08:47
Hol lehet megtudni, hogy a nyugdíjas pályázaton kaptunk-e üdülési csekket? Köszönöm a választ.
Idézés
 
 
+3 #42 Sütő Imre 2012-02-12 16:44
HÁT SIRALMAS A VÉGEREDMÉNY"A nyudíjasok sajna le vannak....."-----Az Üdülési csekk nyugdíjasoknak 2012. januártól tehát nem adható, de az év elejétől a béren kívüli juttatások keretein belül az Üdülési csekket kiváltja a Széchenyi Pihenőkártya szálláshely alszámlája. E juttatással adhatnak a munkáltatók szálláshelyhez, belföldi utazáshoz, vendéglátáshoz és szabadidő eltöltéséhez kapcsolódó hozzájárulást dolgozóik – és azok közvetlen hozzátartozói – részére. Más néven, de ugyanazzal a céllal lesz jelen tehát az Üdülési csekk 2012. évben, a bankkártyához hasonló működési elvű elektronikus utalvány formájában. A Széchenyi Pihenőkártyával a munkavállalók egész családjuk, közvetlen hozzátartozóik, nyugdíjas rokonaik üdülését, pihenését is finanszírozhatj ák és amennyiben a SZÉP kártya mindhárom alszámlája a munkáltató részéről feltöltésre kerül, akkor a kapcsolódó vendéglátásra, rekreációra, szabadidő eltöltésére vonatkozó költségek is fedezhetők a kártyával.
Idézés
 
 
+3 #41 Vár a pihenés 2012-02-10 22:35
Valaki tudja-e hogy honnan lehet letölteni a fogyatékosokra vonatkozó igénylő lapot ,vagy legalább azt ,hogy hol lehet reklamálni ez ügyben .Napok óta hiába próbálkozom nem jutok semmire és lassan kifutunk az időből - - vagy ez is a cél??????????
Idézés
 
 
+1 #40 T.Róbert 2012-02-10 14:14
Valaki meg tudja mondani, hogy a 18 éves nagylányomra aki nappali tagozatos gimnáziumi tanuló, tudom-e igényelni a csekket és kell-e bemutatni iskolalátogatás i igazolást ?
Idézés
 
 
0 #39 Szűcsné Marika 2012-02-10 11:49
Látom itt a sok kérdést. Válaszol is erre valaki?
Mi is nyugdíjasok vagyunk, szeretnénk igényelni, de a tájékoztatás - hogy finoman fogalmazzak - nagyon hiányos. Ez alapján nem derül ki, hogy lehet-e igényelni és hol. Vagy ebben is az nyilvánul meg, hogy a nyugdíjasokra csak a szavazásnál van szükség? Ha valaki tudja a választ, kérem, tájékoztasson. Köszönöm.
Idézés
 

Hozzászólás


Biztonsági kód
Frissítés

You are here: