Bérkalkulátor 2013

Nettó bér 2013

fizetési felmérés

Tegnapelőtti névnap 10-31 : Alfonz
Tegnapi névnap 11-01 : Farkas
Mai névnap 11-02 : Marianna
Holnapi névnap 11-03 : Achilles
Holnaputáni névnap 11-04 : Győző

Táppénz kalkulátor 2012

E-mail


Táppénz kalkulátor 2012Táppénz kalkulátor 2012: Különböző keresőképtelenségi okok esetére az állam társadalombiztosítási gondoskodás keretében biztosítja a megélhetést. A gondoskodást táppénznek hívjuk, melynek alapfeltétele, hogy biztosítási jogviszony álljon fenn a társadalombiztosítással.

A biztosítási jogviszonyon felül a törvény a keresőképtelenség elismert okait is meghatározza, melyek leginkább a betegség, szülés, szoptatás. A táppénz mindaddig jár, míg az arra feljogosító körülmény fennáll.





A táppénz intézményét
a jelenlegi kormány a Széll Kálmán Terv céljaival összefüggő módosítás alapján alaposan megváltoztatta, mely leginkább a táppénz összegének maximumában mutatkozik meg. Az idén elfogadott változtatás szerint a juttatás mértéke nem fogja meghaladni a minimálbér kétszeresét. Az államháztartási törvény módosítása kiterjed a veszélyeztetett terhes munkavállalók esetére, ugyanis az ilyen esetben a táppénz az első naptól jár, azaz nem kell alkalmazni a munkáltatót terhelő első 15 nap betegszabadságot.

A megszigorított szabályoktól a kormány egyrészt jelentős megtakarítást remél, másfelől a tervei alapján a csökkentett juttatás csökkentheti azoknak a számát, akik indokolatlanul veszik igénybe a táppénzt. A táppénz kalkulátor 2012 sok mindenre választ adhatna, azonban addig marad a munkáltatói számítás, az államháztartási törvény, valamint a biztosítási jogviszony vizsgálata. 


 

Hozzászólások  

 
0 #2 Enyedi Ferenc 2013-02-17 18:41
Miért nem ellenőrizik az ilyen pofátlan cégeket,mint a Magyar Postát
Idézés
 
 
0 #1 Enyedi Ferenc 2013-02-17 18:31
Milyen napokra jár a táppénz,illetve ha a vállalat esetemben a Magyar Posta (ez a cég, az ahol amiit lehet mindent ellopnak a munkaválalóktól )ugyanis szerintük nem naptári napok szerint kell számitanni a táppénzt (magyarán hétfőtöl-péntekig beteg vagyok szombat-vasárnapra meggyogyulok,ma jd hétfőtöl-péntekig megiint beteg leszek)
Idézés
 

Hozzászólás


Biztonsági kód
Frissítés

You are here: