Nyugdíjasok Téves Tájékoztatása: Az Állapotfelmérés és Közérzetjavítás Átverése
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Nyugdíjasok Téves Tájékoztatása: Az Állapotfelmérés és Közérzetjavítás Átverése

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Nyugdíjasok Csapdájában: Állapotfelmérés Álcája Alatt Eladott Drága Közérzetjavítók

Ahogyan a gazdasági élet egyre több területe ráébred arra, hogy a nyugdíjas korosztály jelentős célközönség lehet számukra, sajnálatos módon egyre több az olyan eset, amikor az idősebb generáció tagjai áldozatul esnek manipulatív értékesítési praktikáknak. Egy különösen gyalázatos módszer került napvilágra, ahol a párezer forintos állapotfelmérés csupán előkészítő lépés egy sokkal súlyosabb gazdasági csapdához: többszázezer forintért értékesített, kétes hatékonyságú közérzetjavító termékek eladásához.

A Kétes Ügyletek Léptéke és Játékosai

A Minta János példáján keresztül belepillanthatunk abba a folyamatba, ahogy a csaló cégek gerjesztik a félelmet az egészség romlásából, elősegítve ezzel a drága eszközök, mint a Magnapress mágnesterápiás készülék vagy az oxigénterápiás BNM-termék, eladását. Ezek azok a termékek, amiket még a rendőrség is szemügyre vett az elmúlt időszakban, nem is beszélve a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vagy épp a fogyasztóvédelem által nyilvánosságra hozott perek özönéről.

Az Idősekkel Szembeni Félrevezető Módszerek Következményei

Nem csak az anyagi kár érheti az időseket ebben a helyzetben, de a jogi konfliktusok árnyékában gyakran elhúzódó pereskedés, a még magamutogatóbb, jogi kiskapukon átsikló cégek boszorkányüldözése is rájuk nehezedhet azokban az esetekben, ha hangot adnak csalódottságuknak vagy kétségeiknek.

Érvényesített Jogok és Változó Nevek Labirintusa

A törvény előtt számos cég megpróbálja elrejteni valódi természetét számos névváltáson keresztül – a cikkünkben is említett helyszínek, például a Lónyay utca 18/A alatti üzlet, már sok esetben változtattak tulajdonost és cégnevet, a fogyasztók megtévesztése végett.

A Gondoskodás Szeretetének Látszata

Kérdésünk, hogyan lehet megvédeni a nyugdíjasokat ettől a fokozottan káros és a szeretet álarca mögé rejtőző értékesítési modelltől. A tájékoztatás, az ismeretek átadása és az aktív civil kontroll egy lehetséges útja ennek, kiegészítve a jogszabályi környezet szigorításával és a hatóságok aktív beavatkozásával.

Az eset, amelyet bemutattunk, csak egy a sok közül a fogyasztóvédelem témakörében, és mielőtt maguk a cégek és termékeik a múltté válnának, a nyugdíjasok átfogó tájékoztatásra és jogvédelemre szorulnak. Biztosítanunk kell a fogyasztói tudatosságot és a védekezés eszköztárát, hogy az ilyen rábeszélési technikák ne okozhassanak több kárt a társadalom legsebezhetőbb tagjainak életében.

facebookMegosztás Facebook-on