Innovatív Változások a Közelgő Nemzetgazdasági Kihívások Tükrében
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Innovatív Változások a Közelgő Nemzetgazdasági Kihívások Tükrében

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Új Kor Szárnyai Alatt: A Nemzetgazdasági Minisztérium Megújulása

  1. január 1-jétől kezdve a Gazdaságfejlesztési Minisztérium új néven és megújult szellemben, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) névvel és kibővített hatáskörrel viszi tovább a stafétát. Az NGM célja nem más, mint az évi gazdasági növekedés serkentése, mely a kormányfői víziót is tükrözi. A tárca közleménye szerint a hatékony gazdálkodást már nem csak széleskörű feladataik (pl. kereskedelem, űripar és turizmus), de innovatív megközelítések is jellemezni fogják.

A Gazdasági Növekedés Három Pillére

A Lakossági Fogyasztás Életerejének Visszanyerése

A lakosság vásárlóerejének helyreállítása elsődleges prioritást élvez. Nem csupán a reálbérek növekedése áll a fókuszban, hanem a bizalom megteremtése és a fogyasztói óvatosság csökkentése is kulcsfontosságú.

Belföldi Termelés és Beruházások Felvirágoztatása

A cél egyértelmű: a beruházásokat stabil, 25% feletti szinten tartani. Egy új hitelprogram kidolgozása zajlik, melynek elindítása a közeljövőben várható annak érdekében, hogy a termelés és beruházások új lendületet kapjanak.

A Munkaerőpiaci Aktivitás További Fokozása

A 15-64 év közötti korosztály munkaerőpiaci aktivitásának növelésére törekszik a kormány, mert elképzelésük szerint az arányt 78%-ról 85%-ra emelik. Ennek érdekében speciális, célzott munkaerőpiaci programok létrehozását tervezik.

Új és Innovatív Lépések Nagy Márton Égisze Alatt

Nagy Márton, a tárca vezetője, korábban ilyen innovációs lépésekkel vált ismertté, mint például a hatósági árszabályozás vagy a kamatmeghatározás. Kérdés marad, hogy a friss gazdasági politika további újításokat hoz-e, és milyen hatással lesz a miniszter jövőképére és az ágazat összképére.

Nagy Márton figyelemre méltó módon formálta meg miniszteri imázsát, melybe az előző kormányfőnek, Orbán Viktornak is, aki a politikai preferenciák alapján kedvelni látszott e vonalat, könnyen bele kellett találnia magát.

Felvértezve új irányzatokkal és stratégiákkal, a Nemzetgazdasági Minisztérium készen áll a gazdasági növekedési célok megvalósítására. A kérdés most már csak az, hogy ezek az intézkedések milyen mértékben állítják majd helyre a magyar gazdaság dinamizmusát.

facebookMegosztás Facebook-on