Gazdasági Szemle: Kamatdöntéstől az Egészségügyi Reformig
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Gazdasági Szemle: Kamatdöntéstől az Egészségügyi Reformig

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Állóháború a Kamatcsökkentés Határmezsgyéjén

A közelmúltban az MNB Monetáris Tanácsa óvatos lépést tett, amikor mindössze 0,75 százalékponttal mérsékelte az alapkamatot, reagálva ezzel a forint árfolyamának ingadozásaira. E döntés nem maradt válasz nélkül: Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Nagy Márton, az MNB alelnöke szócsatába bonyolódtak, Parragh a monetáris politika kudarcának tekinti az elkövetkezendő évtized gazdasági kilátásait.

Rezsicsökkentési Roadmap Brüsszellel Egyeztetve

Az Európai Bizottság előtt álló 1 milliárd eurós támogatási csomag számára hazánk felé nyíló kapu, azonban a kérdés még mindig nem zárult le. A magyar kormány az EU-pénzekért cserében már szándéknyilatkozatot tett a rezsicsökkentő politika uniós irányelvek szerű átalakítására.

Csok Plusz: Rugalmasabbá Váló Támogatási Feltételek?

Az új csok plusz rendelet jövőbeni tervei között meglepetést keltett a kamatok mértékének beköthetősége, ami versenyképes környezetet teremthet a bankok között. A változások a lakhatási támogatásoknak az eddig fixált kamat helyett egy maximum 3 százalékos felső limitet állapítanak meg.

Munkaszüneti Nap Dilemmája December 24-én

Megszokotthoz híven az idei évben is felmerült a kérdés: legyen-e munkaszüneti nap Szenteste? Egyelőre a kormány nem támogatja az ötletet, de érdemes megfigyelnünk az ágazati reakciókat, a kereskedelmi szférát és a közvéleményt is.

Argentin Politikai Változások Szélén: Milei Előretörése

Az anarcho-kapitalista eszméket hirdető Javier Milei váratlan sikere az argentin politikában felkeltette a figyelmet. Elemzők és nyilvánosság egyaránt várnak rá, vajon ő tudja-e betartani ígéreteit, vagy csupán egy újabb populista vezető kerül hatalomra.

Felhők a Mesterséges Intelligencia Égboltján?

A ChatGPT atyjának, Sam Altmannak az OpenAI vezérigazgatói posztjától való rövid távú eltávolítása és gyors visszarendelése felveti az AI-ipar jövőjével kapcsolatos stratégiai ellentéteket és az irányítási viták lehetséges mélységét.

Adathalász Szezon: Internetes Biztonság a Karácsonyi Vásárlás Idején

Az adventi bevásárlási szezon az online adathalászok számára is aranybánya. Vásárlóknak érdemes fokozottan vigyázniuk: bemutattuk a legfontosabb pontokat, melyek segítenek megelőzni a csalásokat.

Egészségügyi Reform? Több Kérdés, Mint Válasz

Végül de nem utolsósorban, az ország egészségügyi reformjai körül folyamatosan számos ellentmondásos kérdés merül fel. A foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok jövője, a nemzeti laborcég esete, és sok más téma továbbra is elégedetlenséget vált ki az érintett közösségekben.

facebookMegosztás Facebook-on