Bérkalkulátor 2013

Nettó bér 2013

fizetési felmérés

Tegnapelőtti névnap 10-22 : Orsolya
Tegnapi névnap 10-23 : Előd
Mai névnap 10-24 : Gyöngyi
Holnapi névnap 10-25 : Salamon
Holnaputáni névnap 10-26 : Blanka, Bianka

Fizetés - Anonim fizetési statisztika

 

A fizetés a munkaviszony keretében foglalkoztatott munkavállaló munkája alapján a munkáltató által a munkavállalónak fizetendő pénzösszeg. A szó a közéletben elterjedt, de a munkajogban nincs jogi hatóereje. A jogi kérdések tisztázásánál munkajogi és adójogi szempontból szűkebb fogalmakat kell használni, ezekben az esetekben a munkabér a hivatalos.

A fizetés az a pénzösszeg, melyet a munkavégzés után kap valaki. A munkavégzés történhet munkaviszonyban, megbízási vagy vállalkozási jogviszonyban. A különböző címszó alatt végzett munkáért járó fizetés, a munkajogban különféle képen jelenik meg. Ezek alapján a munkaviszonyban munkabért fizet a munkáltató a munkavállalónak, megbízási jogviszonyban megbízási díjat a megbízó a megbízottnak, vállalkozási jogviszonyban vállalkozási vagy vállalási díjat a megrendelő a vállalkozónak. A munkabér a munkáltató, és a munkavállaló megegyezése szerinti pénzösszeg, melyet a munkavállaló kap az elvégzett munkáért. A megegyezésben szereplő összeget azonban soha nem kapja meg a munkavállaló. A munkáltató le fog vonni ebből az összegből különböző jogcímeken különböző tételeket. Jogi értelemben, és a használati nyelvben amiben megegyezik a munkáltató, és a munkavállaló az a bruttó bér, azaz a bruttó fizetés, amit pedig kézhez kap a munkavállaló az a nettó kereset, azaz a nettó fizetés.

A bruttó kereseteket terhelő különböző adónemekről a bérkalkulátor oldalunkon részletes tájékoztatást talál. Ezen felül a bruttó bér ismeretében pontosan kiszámolhatja a nettó keresetét, és a bruttó fizetést terhelő járulékok, adók mértékét.

 
 
 
 


 
 
 
 
Amennyiben rendszeres információt szeretne kapni a fizetési statisztikákról, kérem adja meg az e-mail címét:
 
 
  
 
 
You are here: