Bérkalkulátor 2013

Nettó bér 2013

fizetési felmérés

Tegnapelőtti névnap 08-29 : Ágoston
Tegnapi névnap 08-30 : Beatrix, Erna
Mai névnap 08-31 : Rózsa
Holnapi névnap 09-01 : Erika, Bella
Holnaputáni névnap 09-02 : Egyed, Egon

Családi pótlék 2012 - Minden fontos információ egy helyen!

E-mail


Napjainkban rendkívül sok minden változik, ami a család életét befolyásolja. Köszönhető ez a reformoknak és a bevezetett új törvényeknek, kormányrendeletnek. Hogy csak néhányat említsünk: változik a családi kedvezmény, az üdülési csekk, a nyugdíj, a személyi jövedelemadó, és még rengeteg minden más. Ezeken túl jelentősen változnak a családi pótlék szabályai és a jogosultság feltételei 2012-től.

 

 

 

Egyelőre nincs konkrétum, azonban meg nem erősített információk alapján a kisebbik kormánypárt által kidolgozandó javaslatban számos jelenlegi jogszabályt megerősítenek a családtámogatások stabilitásának fenntartása érdekében, de néhány újdonság bevezetése is várható. A javaslat nagy hangsúlyt fektet az apa szerepére, hiszem egy gyermek életében hasonló jelentőséggel bír, mint az anya. Ez a nézet leginkább a pótszabadságok rendszerének átalakításánál lesz érdekes. A javaslat kiterjed a családok védelmére. A tervezet szerint az eddigieknél erősebb munkavédelmi szabályok védik majd a gyermeket vállalókat.

A családi pótlék 2012 rendszerét is érinti a javaslat. Ez alapján felmerült esetleges opcióként az életkor szerinti differenciálás lehetősége. A javaslat külföldi minták alapján készül és szóba került olyan verzió is, mely a családi pótlékot csak egy bizonyos ideig biztosítaná. Ezt követően csak akkor részesülne ilyen támogatásban a család, ha megszületik a kistestvér. A családi pótlék ezután is minden gyermek után járna, azonban megtartaná a javaslat azt az opciót miszerint az arra nem rászoruló családok esetében a pótlékról le lehet mondani.

A családi pótlék 2012 változtatása egyelőre javaslat. Azonban, ha az országgyűlés megszavazza, akkor már a következő év januárjától életbe léphet.

Tudjuk, hogy a családi pótlék 2012 évben is sokat fog számítani a családok költségvetésénél, éppen ezért igyekszünk naprakészen közölni a lényeges változásokat, újdonságokat. Fontos tudni számunkra, hogy a családi pótlék 2012 változásaival kapcsolatban is teljes mértékben tájékozódottak lehetnek olvasóink.

Hozzászólás


Biztonsági kód
Frissítés

You are here: